Handboll Integrationsprojekt i Vivalla

"Handboll för hjärta och gemenskap" heter projektet som kommer att startas upp under våren. Tanken är att barn i åldrarna 10-12 år kommer att ges en möjlighet att träna handboll i Brickebacken och Vivalla.
ÖSK Handboll gick upp i division 1 förra säsongen, men visar i och med detta projekt att man vill ta ett samhällsansvar som även går utanför handbollsplanens linjer. 
När vi diskuterade vårt visionsarbete och vad vi vill med föreningen så lyftes de här frågorna upp. Vi hade ”tjuvstartat” lite i Vivalla och fått bra erfarenhet av det. Nu kände vi att vi ville göra ännu mer när vi har chansen eftersom vi i styrelsen tycker att det är en viktig fråga, säger Jerker Lindgren som förutom att leda det här projektet också är vice ordförande i ÖSK Handboll.
Efter att ha suttit sig ner och skissat på en projektplan är riktlinjerna klara och verksamheten kommer att dra i gång om ett par veckor.
Vi tog kontakt med fritidsgårdar i områdena och det har varit ett stort intresse därifrån. Sedan har vi fått med oss svenska handbollsförbundet, Örebro kommun, fritidsförvaltningen, Örebro läns idrottsförbund och Öbo. Det gör att vi har ekonomi för att komma i gång.
Vad kan idrotten spela för roll när det gäller integrationen?
Det finns många rapporter som visar sambandet mellan idrott och integration. Frågan är viktig och det känns också som att det blir mer och mer aktuellt med åren.
Hur funkar handbollen som sport i de här sammanhangen?
Handboll är en enkel sport på många sätt. Den är inte kostnadskrävande och hallar finns det överallt. Dessutom är sporten spridd till världens alla hörn, internationella förbundet har över 200 medlemsländer. Sedan tror jag det är viktigt för alla ungdomar att prova på fler sporter. Det gäller att visa att det finns mer än bara fotboll, säger Jerker Lindgren. 
Det är inget projekt som strävar efter att värva fler medlemmar till ÖSK Handboll. Tvärtom handlar det om att etablera en självgående handbollsverksamhet på sikt. 
Nu kommer vi vara med och starta upp det här för att bygga något långsiktigt. Tanken att vi ska implementera den här verksamheten i de befintliga föreningarna i området och att de sedan kan fortsätta själva med stöd från oss. Vi har redan varit i kontakt med Brickebackens IF och Simon SK i Vivalla, säger Jerker Lindgren.
Mer informaton kommer snart på www.laget.se/simonsportklubb eller kontakta gärna oss på telefon 0737305741.

Träningstider på Bollhallen

På bollhallen i Vivalla skolan - Fritidsklubben för barn från 10 till 12 år.
På måndagar kl 15.15 - 16.15

Projektsansvarig
Stöd & bidrag
Handboll för Hjärta & Gemenskap
Sponsor
Privata Bidragsgivare
Sponsor
Stöd & Bidrag